donderdag, 8. september 2011 - 21:50

Fitwijzer voor 55-plussers uitgereikt in Meppel

Meppel

In het kader van het Nationaal Actieplan Sport en Bewegen (NASB) en Drenthe 2028, het Drents Olympisch Plan, is woensdag in het Diaconessenhuis in Meppel de eerste Fitwijzer door de heer J. de Vos, wethouder sport van de gemeente Meppel, overhandigd aan de heer Berger, deelnemer van het Sportloket.

Om zoveel mogelijk 55-plussers deel te laten nemen aan het brede sport- en beweegaanbod in de gemeente heeft Meppel dit aanbod in kaart gebracht. “De gemeente Meppel is zeer content met de Fitwijzer omdat deze een totaaloverzicht geeft van het aanbod aan 55-plus sport- en beweegactiviteiten in de gemeente. Op deze manier is voor inwoners van 55 jaar en ouder, die willen gaan bewegen maar niet weten wat ze willen doen of waar ze dit kunnen doen, het volledige sport- en beweegaanbod terug te vinden”, aldus wethouder Vos.

Voorafgaande aan de overhandiging van de Fitwijzer had de heer Berger, deelnemer van het Sportloket, een intakegesprek met Karlijn Meijerink, sportconsulent bij SportDrenthe en in deze hoedanigheid verantwoordelijk voor het Sportloket in het Diaconessenhuis. De heer Berger: “Na mijn revalidatie wil ik graag verder gaan met bewegen. Het Sportloket heeft mij een advies gegeven over bij mij passende beweegactiviteiten. Nu kijken we gezamenlijk naar een geschikte sport- en beweeggroep, waar het zowel draait om sportief bewegen als om gezelligheid. Want ook dit laatste is voor mij belangrijk.” Karlijn Meijerink is ook blij met de Fitwijzer: “Ik heb nu een goed gebundeld overzicht waar alle activiteiten in benoemd staan. Ook de activiteiten van Welzijn en het aangepast sporten, waar ik veel mensen naar doorverwijs.”

Met het overhandigen van de Fitwijzer start de gemeente met haar vernieuwde seniorenbeleid. De gemeente wil namelijk meer senioren in Meppel de kans geven aan sport- en beweegactiviteiten deel te nemen en zo langer gezond te blijven. In de komende twee jaar gaan dan ook extra activiteiten en cursussen op het gebied van bewegen en een gezonde leefstijl voor senioren van start. De Fitwijzer is digitaal te vinden op de website www.meppelactief.nl, evenals een inschrijfformulier voor aanbieders die nog niet in de Fitwijzer vermeld staan, maar wel sport- en beweegactiviteiten voor 55-plussers aanbieden.

Sinds april 2011 is elke woensdagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur het Sportloket geopend in het Diaconessenhuis in Meppel (gebouw U, Sportgeneeskunde). Het Sportloket is er om patiënten door te verwijzen naar een geschikt sport- of beweegaanbod in de regio om daarmee een gezondere leefstijl te krijgen. Het Sportloket is een samenwerking tussen de gemeente Meppel, Diaconessenhuis Meppel, SportDrenthe en Gehandicaptensport Nederland.
Provincie:
Tag(s):