maandag, 16. mei 2011 - 11:12 Update: 18-09-2018 21:51

Flinke hoeveelheid harddrugs aangetroffen: één arrestatie

Emmeloord

Zondagavond is een 25-jarige man uit Nieuwkoop gearresteerd nadat hij met zijn auto op de A-6 een eenzijdig ongeval veroorzaakte en agenten een flinke hoeveelheid verdovende middelen aantroffen.

De verdachte, die vermoedelijk onder invloed was van drugs, werd in het politiebureau onwel en is opgenomen in een ziekenhuis. De auto en de aangetroffen drugs, zijn in beslag genomen. De recherche van basiseenheid Emmeloord heeft de zaak in onderzoek.

Even voor 19.30 uur raakte de man uit Nieuwkoop door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en kwam dwars op de rijbaan van de A-6 te staan. Hij bleef ongedeerd en zette de auto even verderop op de vluchtstrook tot stilstand. Agenten die poolshoogte namen bij het voertuig troffen de bestuurder aan die zichtbaar onder invloed was van vermoedelijk verdovende middelen. Toen de man aangehouden was voor rijden onder invloed, troffen agenten een flinke hoeveelheid zakjes met pillen, poeders en andere attributen aan die veelal worden gebruikt bij harddrugs.

Vermoed wordt dat het hier gaat om cocaïne of amfetamine en mogelijk XTC tabletten. Nader forensisch onderzoek moet uitwijzen om welke drugsoort het gaat. In het politiebureau werd de verdachte onwel waarna hij door een ambulance is overgebracht naar een ziekenhuis. Voor het rijden onder invloed is een “bloedblok” afgenomen waaruit moet blijken onder welke stof en in welke hoeveelheid de bestuurder onder invloed was. De verdachte, geen onbekende van de politie, wordt in het ziekenhuis bewaakt en zal na medisch ontslag worden ingesloten gedurende het rechercheonderzoek.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: