vrijdag, 2. december 2011 - 11:49

Flinke opknapbeurt N 350 Rijssen-Bussinkweg

Zwolle

De provinciale weg N 350, gedeelte Rijssen-Bussinkweg, krijgt vanaf medio 2012 een flinke opknapbeurt. 'Dit gebeurt om de doorstroming, verkeersveiligheid en leefbaarheid te verbeteren', meldt de provincie OVerijssel vrijdag.

Om aanwonenden, organisaties en andere belangstellenden hierover te informeren organiseert de provincie Overijssel een inloopbijeenkomst op dinsdag 13 december tussen 17.00 en 20.00 uur in Partycentrum Mölke, Molendijk 107 in Zuna/Rijssen.

Tijdens de inloopbijeenkomst zijn vertegenwoordigers van de provincie Overijssel en de gemeenten Wierden en Rijssen-Holten aanwezig om het definitieve ontwerp toe te lichten en om vragen te beantwoorden.

Voor het 1,5 kilometer lange gedeelte Rijssen-Bussinkweg gaat de provincie de volgende maatregelen nemen:
* Het aanleggen van een fietstunnel (medegebruik autoverkeer) ten noorden van de Sluizendijk;l
* Het aanleggen van een ecoduct ten noorden van de Zeggertweg;
* Het vervangen en uitbreiden van de bestaande verkeerslichten op de kruising van de N347-N350;
* Het aanleggen van handbediende verkeerslichten op de bestaande oversteek tussen de kruising N 347 - N 350 en de gemeentegrens van Rijssen;
* Het aanleggen van een parallelweg aan de zuidoostzijde;
* Het aanbrengen van nieuw asfalt, bermverharding en nieuwe markering op de hoofdrijbaan en parallelweg.

De werkzaamheden vinden naar verwachting plaats in de periode medio 2012 tot medio 2013. Voor deze werkzaamheden wordt de hoofdrijbaan enkele weekenden afgesloten. De totale kosten worden geschat op 6,7 miljoen euro.

Al eerder, in de periode voorjaar 2010-najaar 2011, heeft de provincie Overijssel het gedeelte van de N 350 tussen de Bussinkweg en Wierden aangepakt. Dat traject is onder andere voorzien van twee rotondes en een fiets/voetgangerstunnel bij de Ypeloweg.
Provincie:
Tag(s):