woensdag, 30. november 2011 - 11:01

FNV Bondgenoten roept personeel Nedcar op werk neer te leggen

Amsterdam

Vandaag heeft Nedcar bekendgemaakt dat Mitsubishi voor het einde van dit jaar geen besluit neemt over het toewijzen van nieuwe productieorders aan Nedcar vanaf 2013. Vakbond FNV Bondgenoten is verbijsterd over dit nieuwe uitstel door Mitsubishi en roept het personeel op om morgen om 13.00 uur het werk neer te leggen.

Henk van Rees, bestuurder FNV Bondgenoten: “Ik ben des duivels over dit nieuwe uitstel. Voor mij geldt: een man een man, een woord een woord. Dit is al de derde keer dat Mitsubishi de beslissing voor zich uit schuift. Een jaar lang kijken wij met z’n allen reikhalzend uit naar dit besluit. Mitsubishi maakt geen haast om een eind te maken aan de voortdurende onzekerheid van de mensen. 1.500 werknemers en hun gezinnen gaan de feestdagen dus in met de ellende van deze slepende onzekerheid. Ik heb geen seconde begrip voor de flinterdunne argumentatie van Mitsubishi. Ze verwijzen naar de rampen in Thailand en Japan, de gestegen koers van de yen en de schuldencrisis in Europa. We laten het hier niet bij zitten, actie zal ons antwoord zijn.”

De life cycles van de Colt en de Outlander die momenteel in Born worden geproduceerd, lopen in 2012 af. Mitsubishi heeft eerder aangegeven dat er geen opvolger van de Colt komt. Een jaar geleden gaf Mitsubishi aan dat er samen met Nedcar zou worden onderzocht of er kostenconcurrerend nieuwe modellen bij Nedcar konden worden geassembleerd. Verder deed Mitsubishi de toezegging dat hierover voor het eind van 2011 een definitief besluit genomen zou worden.

De vakbond roept het personeel op om morgen om 13.00 uur het werk neer te leggen. Er wordt een demonstratieve massale personeelsbijeenkomst georganiseerd, waar de bond met de werknemers zich gaat beraden over verdere acties. Van Rees: “Acties die ook tot doel hebben om te knokken voor de continuïteit van Nedcar. Knokken voor een snelle en positieve besluitvorming door Mitsubishi.”
Provincie:
Tag(s):