dinsdag, 5. juli 2011 - 16:19 Update: 08-07-2014 0:57

FNV-seniorenorganisatie houdt eigen pensioenreferendum

Amsterdam

ANBO gaat het pensioenakkoord via een eigen referendum voorleggen aan haar achterban. Dat zal eind augustus plaatsvinden via televoting, stemmen via de telefoon.

De circa 200.000 leden van de grootse Nederlandse seniorenorganisatie, en derde bond binnen de FNV, kunnen zich dan toch uitspreken over het principe-pensioenakkoord dat werknemers, werkgevers en het kabinet onlangs hebben afgesloten. Dat heeft de belangenorganisatie voor senioren vanmiddag besloten.

Vakcentrale FNV maakte gisteren bekend af te zien van een centraal referendum. En dat iedere bond zijn eigen achterbanraadpleging kan doen. Volgens ANBO is het belangrijk dat haar leden zich uitspreken over een nieuwe pensioenstelsel. De belangenorganisatie zal de voorstellen in ieder geval positief voorleggen aan haar achterban. De federatieraad van de FNV neemt op 12 september een definitief besluit over het principeakkoord.

Het pensioenakkoord dat nu op tafel ligt is volgens ANBO-directeur Liane den Haan: "gunstig voor de koopkracht van gepensioneerden en schuift geen rekeningen door naar jongere generaties. Het biedt een goede basis om de problemen in de pensioensector het hoofd te bieden. Er is een goed evenwicht tussen jong en oud, tussen zekerheid en koopkracht dat bovendien betaalbaar is."
Categorie:
Tag(s):