zondag, 26. juni 2011 - 13:25

Folklore Festival terug op Zeeuwse evenementen kalender

Sas van Gent

Na een pauzejaar is het Internationaal Folklore Festival Zeeland weer terug als nooit te voren. Van 21 t/m 24 juli zal het festival weer plaats vinden met als hoofdlocatie het Keizer Karelplein te Sas van Gent.

Onder de bekende slogan “Zeeland Meets the World” is het festival dit jaar weer een feit! “ Vorig jaar hebben we een jaartje pauzen genomen. Voor het bestuur en menig vrijwilliger was de zomer niet compleet. We hebben het festival allemaal gemist. Een extra stimulans om de schouders er weer onder te zetten en te zorgen dat we met zijn allen een festival neer zetten zoals de bezoekers van ons gewend zijn!”, aldus Sol.

Aan het concept is niets veranderd. Op het Keizer Karelplein breekt van 21 t/m 24 juli het swingende feest weer los. Vier dagen lang zal Sas van Gent in teken staan van het samen smelten van culturen. Elk continent, van Azië tot Zuid Amerika, zal vertegenwoordigd worden. Het 36ste festival wordt bezocht door 5 landen: Indonesië, Japan, Kosovo, Argentinië en België. De groepen laten doormiddel van muziek en dans de bezoeker kennis maken met het dagelijks leven en gewoontes van hun afkomst.

Het bestuur van het Internationaal Folklore Festival Zeeland is blij dit jaar het festival weer op de Zeeuwse evenementen kalender neer te kunnen zetten. “Subsidieverstrekkers en sponsors heb je nodig om een festival als het Internationaal Folklore Festival Zeeland neer te zetten. Bedrijven zijn uit het financiële dal van de crisis aan het kruipen en dat merken wij als festival zeker! Vorig jaar hebben wij hier hierdoor jammer genoeg een festivaljaar moeten overslaan. ” aldus de organisatie. Dit jaar beschikt de organisatie weer over de middelen om het festival als vanouds neer te zetten: Een week vol dans en cultuur met 5 internationale groepen.

Voor meer informatie over het festival en het programma kunt u terecht op www.zeelandmeets.nl
Provincie:
Tag(s):