woensdag, 5. oktober 2011 - 20:18 Update: 08-07-2014 0:29

Ford C-Max ANWB Gezinsauto van het Jaar 2012

De Ford C-Max is verkozen tot de ANWB Gezinsauto van het Jaar. De toekenning van deze prestigieuze titel, dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt, heeft Ford vooral te danken aan het rijgemak en de ruime en praktische binnenruimte. De jury is het er over eens dat de MPV de beste nieuwkomer is sinds de Opel Meriva vorig jaar tot Gezinsauto van het Jaar werd uitgeroepen

De Ford combineert een forse binnenruimte met praktisch gebruiksgemak: zo is het mogelijk de driezitsachterbank om te toveren tot twee ruime losse stoelen. Tegen meerprijs zijn er op de C-Max een aantal handige hulpsystemen zoals: dode hoek signalering bijvoorbeeld en een automatische inparkeerservice. Bovendien rijdt en stuurt de wagen geweldig.

Sinds de verkiezing van vorig jaar zijn er 15 nieuwe auto’s op de markt verschenen die aanspraak kunnen maken op de titel ANWB Gezinsauto van het Jaar. De redactie van de ANWB Kampioen heeft die lijst in overleg met de auto-experts van de ANWB Autoadvies ingekort tot zes kanshebbers. Naast de winnende Ford C-Max waren dat de Chevrolet Orlando, Citroën DS4, Mini Countryman, Opel Astra SportsTourer en Volkswagen Jetta.

Volgens de ANWB moet een goede gezinsauto aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de auto voor een goede toegankelijkheid minimaal vier portieren hebben, is met het oog op het milieu maximaal een C-label toegestaan en mag de vanafprijs niet hoger liggen dan
€ 30.000.

De titel Gezinsauto van het Jaar wordt al sinds 1998 uitgereikt. Het initiatief lag bij de ANWB en de tijdschriften Ouders van Nu, Kinderen en Groter Groeien van uitgeverij Sanoma. In overleg is besloten dat de ANWB de verkiezing vanaf dit jaar als autotest voortzet. Voor Ford is het de tweede keer dat ze de titel Gezinsauto van het Jaar in de wacht slepen; het automerk won in 1999 al eerder met de toenmalige Focus stationwagon.
Categorie:
Tag(s):