maandag, 13. juni 2011 - 13:27 Update: 08-07-2014 0:58

Forest is FC Twente te slim af en strikt Steve McClaren

Enschede

(Elfvoetbal) Steve McClaren keert terug naar Engeland. McClaren wordt de nieuwe trainer van Nottingham Forest. De Engelsman bereikte maandag een akkoord met de club uit de Championship.

McClaren werd ook genoemd als een van de mogelijke opvolgers van Michel Preud'homme bij FC Twente, de club die hij in de zomer van 2010 verliet.

"We zijn bijzonder verheugd dat we Steve hebben kunnen aantrekken", zegt Mark Arthur, de voorzitter van Nottingham Forest in gesprek met The Sun.

"De club moest snel handelen, want het is ongewoon voor een trainer van dit kaliber om werkloos te zijn". McClaren was jarenlang de rechterhand van Sir Alex Ferguson op Old Trafford. In 2006 leidde hij het modale Middelsbrough naar de UEFA Cup-finale, waarin hij verloor van FC Sevilla.

Dat jaar werd hij aangesteld als bondscoach van Engeland. Na een teleurstellend verlopen EK-kwalificatie, waardoor de Engelsen zich niet plaatsten voor het EK in 2008, werd hij ontslagen.

In 2009 werd hij aangesteld als trainer van FC Twente. De 50-jarige McClaren leidde de tukkers een jaar later naar de eerste landstitel uit de clubgeschiedenis.
Categorie:
Tag(s):