vrijdag, 7. januari 2011 - 15:24

Forse eisen in oud-en-nieuw zaken

Leeuwarden

Het OM in Leeuwarden eiste vanochtend werkstraffen van 20 en 30 uur en een gevangenisstraf van 8 weken voor feiten die tijdens de jaarwisseling zijn gepleegd. Als bijzondere voorwaarde eiste de officier huisarrest voor de drie mannen tijdens de komende twee jaarwisselingen.

De rechter vonniste in de drie zaken nagenoeg conform de eis van de officier.

De 19-jarige verdachte uit Wolvega, aan wie onder andere mishandeling van een politieagent tenlaste was gelegd, kreeg van de rechter 4 weken gevangenisstraf opgelegd, waarvan 2 weken voorwaardelijk.

De 19-jarige en 20-jarige man, beiden uit Wolvega, die terecht stonden voor belediging en niet voldoen aan bevel/vordering kregen respectievelijk 20 en 30 uur werkstraf. Naast de onvoorwaardelijke straffen kregen deze twee verdachten ook een week voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd met een proeftijd van twee jaar.

De verdachten kregen allen, naast de opgelegde straf, huisarrest voor de komende twee jaarwisselingen. Dit betekent dat de mannen in de periode tussen 31 december 12.00 uur en 1 januari 12.00 uur het huis niet mogen verlaten.
Provincie:
Tag(s):