maandag, 7. februari 2011 - 9:37

Forse toename inbraken kerken

Den Helder

Kerken in Noord-Holland lijken in trek bij inbrekers. Al vier kerken zijn vorige week bezocht waarbij goederen zijn weggenomen.

In de nacht van zaterdag op zondag was het opnieuw raak. In Den Helder was ingebroken in een kerkgebouw aan de Fazantenstraat. Daders kwamen de Christelijk Gereformeerde kerk ’t Kruisanker binnen via een raam van een bijzaal. Hier werd alles overhoop gehaald. Vermoedelijk is er niet meer weg dan wat kleingeld in een ‘bloemenpotje’.

Eerdere inbraken
Donderdagochtend werd rond 11.00 uur ontdekt dat er was ingebroken in een kerk aan de Drs. F. Bijlweg. De dader had zich toegang verschaft door een raam open te breken. Binnen waren er allemaal kasten opengebroken. Er werd in ieder geval apparatuur weggenomen.

In een kerk aan het Kerkplein in Callantsoog werd donderdagavond ontdekt dat er was ingebroken. De daders zijn vermoedelijk binnen gekomen door een branddeur open te breken. Er werden kasten opengebroken. Het collectegeld werd weggenomen.

De politie heeft verhoogde aandacht voor de inbraken in kerken. Zij brengt de beheerders op de hoogte van de inbraken en adviseert hen extra maatregelen te nemen ter beveiliging. Ook krijgen de kerken extra aandacht in de surveillances van de politie.

Bij de gepleegde inbraken is sporenonderzoek gedaan. Dit moet uitwijzen of er daders zijn die in aanmerking komen voor deze inbraken.
Provincie:
Tag(s):