zaterdag, 9. juli 2011 - 15:22

Fortennacht

Zeeland

Zaterdag 10 september 2011 is de eerste Fortennacht. Deze wordt georganiseerd door de participerende provincies in Nederland en Vlaanderen, in het kader van het grensoverschrijdend project 'Forten en Linies in een Grensbreed Perspectief'.

Tijdens de Fortennacht wordt de aandacht gevestigd op de forten en linies als herinneringsplekken en monumenten van cultuurhistorie, natuur en landschap.

De nacht wordt gecombineerd met de Open Monumentendagen en de daarbij behorende thema’s. In Nederland is het thema ‘Herbestemming’, in Vlaanderen ‘Conflict’. Voorafgaand aan de nacht zal officiële opening van de Open Monumentendag in Aardenburg plaatsvinden.

In deze fortennacht worden er van 18.00 tot 00.00 uur allerlei activiteiten georganiseerd. De activiteiten vinden plaats in, op en bij forten en vestingen van de Staats-Spaanse Linies, de Zuiderwaterlinie in Noord-Brabant en de fortengordels rond Antwerpen.

Vier locaties in Zeeuws-Vlaanderen zullen in deze ‘nacht’ voor diverse activiteiten het podium vormen: vesting Aardenburg, vesting IJzendijke, de forten St. Jacob, St. Jozef, St. Livinus en Moerspui te Koewacht en de vesting Hulst.

De activiteiten variëren van fiets- tot wandeltochten, van natuurexcursies tot muziekuitvoeringen en van poëzievoordrachten tot culinaire proeverijen. Kortom, voor elk wat wils!

Tijdens de openingsbijeenkomst van de Fortennacht zal een nieuw stripalbum van Suske en Wiske worden gepresenteerd met de titel 'De laaiende linies'. Een speciale uitgave, met als onderwerp de Staats-Spaanse Linies en de 80-jarige oorlog. Deze Suske en Wiske is tijdens de Fortennacht
gratis verkrijgbaar.

Het stripboek zal ná de Fortennacht, via een bon in de verschillende Zeeuwse huis-aan-huisbladen, gratis op te halen zijn op verschillende adressen. Hiervoor geldt wel: één per persoon en op = op.
Provincie:
Tag(s):