donderdag, 22. september 2011 - 18:08

Foto’s van verdachten rellen De Kuip openbaar

Rotterdam

Vijf foto’s van verdachten van ongeregeldheden bij De Kuip staan op de politiewebsite.

Het team van de politie Rotterdam-Rijnmond dat een onderzoek heeft ingesteld naar de ongeregeldheden van zaterdag bij het Maasgebouw van De Kuip, heeft vijf foto’s van verdachten op de politiewebsite www.politie-rotterdam-rijnmond.nl en www.RijnmondVeilig.nl geplaatst. Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie.

Deze foto’s zijn geselecteerd uit het materiaal dat het team ter beschikking heeft en van waaruit strafbare feiten blijken die de vijf hebben gepleegd. Zij worden ervan verdacht een belangrijke rol te hebben gespeeld bij de ongeregeldheden voorafgaand aan de wedstrijd Feyenoord – De Graafschap. Na een protestmars probeerden tientallen relschoppers het Maasgebouw bij De Kuip binnen te dringen.

Verwacht mag worden dat het plaatsen van deze vijf foto’s slechts een eerste aanzet is tot verdere publicaties, bijvoorbeeld dit weekeinde op de schermen van de Veiligheidsregio Rotterdam of volgende week in Opsporing Verzocht. Mochten verdachten, die betrokken zijn geweest bij de rellen, publicatie van hun beeltenis willen voorkomen, dan kunnen zij zich te allen tijde vrijwillig bij de politie melden.
Provincie:
Tag(s):