vrijdag, 18. november 2011 - 16:58

Fouilleeractie levert bijna 50.000 euro, 3 messen en een vuurwapen op

Amsterdam

Tijdens een preventief fouilleeractie in Amsterdam Zuidoost nam de politie bijna 50.000 euro, drie messen en een vuurwapen in beslag. 'Drie mannen werden aangehouden, ' meldt de politie vrijdag.

De politie Amsterdam-Amstelland hield woensdag een preventieve fouilleeractie gehouden in Amsterdam Zuidoost. Vlak voor het einde van de actie werd een auto met twee mannen aan de kant gezet.

Vuurwapen
Een oplettende agent zag dat in de bekleding van de auto een vuurwapen was verstopt. Beide inzittende (17-19 jaar) werden aangehouden. “Op deze manier voorkomen we geweldsdelicten,” zegt hoofdagent Winston van het korps Amsterdam-Amstelland. “Telkens weer treffen we bij dit soort acties zaken aan die iemand niet in zijn bezit hoort te hebben.”

Het vuurwapen was niet het enige dat gevonden werd. Gedurende de actie werden ook drie messen aangetroffen. En vrijwel direct aan het begin van de actie werd een auto door een motoragent aan de kant gezet. De bestuurder (41 jaar) droeg een schoudertas.

Daarin bleken keurige stapeltjes geldbiljetten te zitten met een totale waarde van bijna 50.000 euro. De man wilde niet verklaren hoe hij aan het geld kwam. Hij wordt verdacht van witwassen, en is aangehouden.
Provincie:
Tag(s):