donderdag, 22. september 2011 - 18:24

Fransen gooien 4 kilo drugs uit auto tijdens achtervolging

Dordrecht

Het Korps landelijke politiediensten (KLPD) heeft in samenwerking met de regiopolitie Zuid-Holland Zuid, woensdag op de A16 ter hoogte van Dordrecht, twee Fransen aangehouden.

Tijdens de korte achtervolging die aan de aanhouding vooraf ging, gooiden de Fransen een rugzak met ruim vier kilo henneptoppen uit het raam en bij onderzoek in de auto vandaag kwamen nog eens 3,5 kilo wit poeder, vermoedelijk amfetamine of cocaïne, tevoorschijn.

De Verkeerspolitie van het KLPD was omstreeks 18.15 uur op de A20, vlak voor het Terbrechtseplein, via de vluchtstrook op weg naar een melding. De agenten zagen toen plotseling een auto met Frans kenteken voor zich rijden die ook gebruik maakte van de vluchtstrook om de file te passeren.

De Franse auto verhoogde zijn snelheid, vervolgde zijn weg via de hoofdrijbaan en viel daar op door verkeersgevaarlijk rijgedrag als bumperkleven, rechts inhalen en het inhalen van voertuigen tussen twee rijstroken. De agenten wilden de auto aan de kant zetten maar de Fransen voerden de snelheid op en verlieten de A20 richting A16. Vlak voor het Terbrechtseplein zag de Verkeerspolitie dat er vanuit de Franse auto iets in de berm werd gegooid. Ter hoogte van Dordrecht kon de Franse auto, met medewerking van de collega’s van Zuid-Holland Zuid, worden gestopt. De twee inzittenden, Fransen van 23 en 24 jaar oud, werden aangehouden.

Bij de zoekactie in de berm bij het Terbrechtseplein trof de Verkeerspolitie later een rugzak met ruim vier kilo vacuümverpakte henneptoppen aan. Donderdag sloeg de drugshond direct alarm tijdens een onderzoek aan de auto. Achter de bekleding van het dak werd nog eens 3,5 kilo wit poeder aangetroffen. Het betreft vermoedelijk amfetamine of cocaïne. De hele auto wordt op dit moment gestript. De verdachten worden vrijdagochtend voor de rechter-commissaris geleid.
Provincie:
Tag(s):