zaterdag, 12. februari 2011 - 18:09

Fransman betaalt 1100 euro voor stro en chocoladerepen

Het Joint Hitteam heeft vrijdagavond een Fransman en twee Nederlanders aangehouden.

Het Joint Hitteam van politie zag vrijdagavond na 22.00 uur meerdere malen twee auto's voorbij rijden, waarvan een Frans en een Nederlands voertuig. Het Franse voertuig werd op de A16 bij Hazeldonk staande gehouden. Bij de staandehouding gooide de inzittende een pakketje uit het raam van de auto. De agenten roken hasj en zagen een stukje hasj in het pakketje zitten. In de auto van de 30-jarige Fransman werd nog een pakketje gevonden waarin hennep leek te zitten. Beide pakketjes zijn in beslag genomen en de Fransman is aangehouden.

Op het politiebureau bleken in het ene pakketje ongeveer een gram hasj en meerdere Kitkatrepen te zitten. Het andere pakketje was stro en een kleine hoeveelheid hennep. De Fransman verklaarde tijdens verhoor dat hij € 1100,- had betaald voor een flinke hoeveelheid softdrugs.

De politie hield in Gilze op de A58 een 38-jarige man uit Roosendaal en een 30-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan voor oplichting. De Roosendaler bleek al eerder te zijn aangehouden voor het oplichten van drugstoeristen. De man verklaarde regelmatigdrugstoeristen op te lichten.
De drie zijn ingesloten voor verhoor. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.
Provincie:
Tag(s):