zondag, 27. maart 2011 - 16:05

Fransman met gestolen Ferrari gepakt in Zeeland

Borssele

Op de Westerscheldetunnelweg is zondagmorgen een 35-jarige Fransman aangehouden in een gestolen Ferrari. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Melding carjacking in Gent
Zondag omstreeks 10.30 uur kwam bij de meldkamer van Politie Zeeland de melding binnen dat in Gent een Ferrari was gestolen door carjacking, mogelijk onder bedreiging van een vuurwapen. Surveillerende agenten werd verzocht naar het voertuig uit te kijken.

Hoge snelheid
De sportwagen werd gespot in Sas van Gent. Bij het zien van de politieauto ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor. Door de meldkamer werden diverse politieauto's richting Terneuzen en de Westerscheldetunnel gestuurd.

Na enige tijd kwam het bericht dat de gestolen auto in de tunnel reed, richting Borssele. Door twee politiewagens werd de Westerscheldetunnelweg afgezet waarna de autodief rond 11.00 uur kon worden aangehouden. Tijdens veiligheidsfouillering van de verdachte werd geen vuurwapen aangetroffen.

Na de aanhouding van de autodief werd door de Zeeuwse politie contact gezocht met de politie in Gent. Die meldde dat de eigenaar van de Ferrari zijn auto wilde verkopen. Tijdens een proefrit wilde de Fransman ook een stukje rijden en bij het wisselen van plaats zag hij kans weg te rijden in de snelle Ferrari.

Dankzij de goede samenwerking tussen de Nederlandse en de Belgische politie kon de autodief snel worden aangehouden.
Provincie:
Tag(s):