dinsdag, 8. maart 2011 - 21:05

Fred de Graaf informateur in Gelderland

Arnhem

Fred de Graaf wordt informateur in Gelderland. Dat maakte fractievoorzitter Conny Bieze van de VVD dinsdag 8 maart bekend. Haar partij werd 2 maart de grootste in Gelderland. De Graaf gaat snel aan de slag met het voeren van gesprekken.

'De VVD-fractie heeft voor Fred de Graaf als informateur gekozen omdat hij gezag uitstraalt en boven de partijen kan staan', aldus Conny Bieze. De informateur gaat onderzoeken welke partijen tot een vruchtbare samenwerking kunnen komen en een stabiele coalitie kunnen gaan vormen. Volgens Bieze moet het mogelijk zijn om op 13 april de onderhandelingen te hebben afgerond.

Profiel Fred de Graaf
Godefridus Jan (Fred) de Graaf (Roosendaal, 28 februari 1950) is burgemeester van Apeldoorn en namens de VVD lid van de Eerste Kamer. Hij is sinds het aftreden van Uri Rosenthal tot Minister van Buitenlandse Zaken, de waarnemend fractievoorzitter in de Eerste Kamer.

De Graaf studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit Groningen en is sinds 1999 burgemeester van Apeldoorn, als eerste VVD-burgemeester na vele burgemeesters van CDA-huize.

Procedurele afspraken
Naast het onderzoek van de informateur gaat Conny Bieze zelf aan de slag om in openbare bijeenkomsten met de fractievoorzitters van de andere partijen vooral de procedurele kanten van het Statenwerk in beeld te brengen.

Vergaderfrequentie, vergaderdagen, het al dan niet instellen van commissies, enzovoorts komen daarbij aan bod. Deze openbare bijeenkomsten zijn gepland op de vrijdagen 11, 18 en 25 maart vanaf 16.00 uur in de Wijsmanzaal van het Huis der Provincie.
Provincie:
Tag(s):