maandag, 22. augustus 2011 - 22:41 Update: 08-07-2014 0:57

Fris en fruitig Dordt bezorgt Willem II pijnlijke nederlaag

[Elf-Voetbal] Willem II heeft al op de derde speeldag de eerste nederlaag in de Jupiler League moeten incasseren. Een zeker voor rust sterk FC Dordrecht boog een vroege 0-1 achterstand om in een 3-2 zege. Santy Hulst was met drie treffers de gevierde man bij de formatie van trainer Theo Bos.

Met 600 fans had Willem II in het GN Bouw Stadion geen gebrek aan supporters. Zij werden al na vijf minuten beloond voor hun komst. Donny de Groot pikte in het strafschopgebied het leer op en schoot de 0-1 achter goalie Stef Doedee. Het bleek allerminst de inleiding voor een vrolijke avond voor de Tilburgers. De gretigheid spatte er vanaf bij Dordt en dat leidde tot succes. Een hattrick van Santy Hulst leverde een comfortabele 3-1 ruststand op.

Met een gedrukt schot vanaf een meter of achttien had Hulst voor het eerst succes. Ook met een afgemeten voorzet van Roderick Gielisse wist de middenvelder wel raad. Doelman David Meul was van dichtbij kansloos op een kopbal. Vlak voor rust kreeg Hulst door slap verdedigen de gelegenheid om zijn derde van de avond aan te tekenen.

Na rust drong Willem II aan, maar de echte overtuiging was niet aanwezig. De 3-2 van Danny Guijt kwam dan ook veel te laat om het eerste verlies in het nog prille seizoen af te wenden. Door dit resultaat is Dordrecht de Tilburgers op de ranglijst voorbij.