vrijdag, 8. april 2011 - 11:41

Frontale aanvaring tanker en duwschip in Zeeland

Hansweert

In Zeeland zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ter hoogte van de haven van Hansweert een tanker en een duwschip frontaal met elkaar in aanvaring gekomen. Dit heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) vrijdag laten weten.

Miscommunicatie
'Er zijn geen gewonden gevallen', meldt de politie. Rond 00.30 uur voer een Duitse tanker gedeeltelijk geladen met gasolie de haven uit bij Hansweert richting Gent. Een duwschip met drie bakken, waarvan één gevuld met steenkool, wilde de haven vanaf de Westerschelde invaren. Miscommunicatie is vermoedelijk de oorzaak geweest van de aanvaring.

Gat in romp
De tanker met een lengte van 110 meter heeft een gat in de romp boven de waterlijn, maar dit heeft niet geleid tot lekken van lading. Het duwschip is ook beschadigd, maar kon verder varen. De aanvaring heeft geen schade aan het milieu veroorzaakt.

Beide schippers hebben na het ongeval een alcoholtest afgelegd en beiden hadden niet gedronken. De Waterpolitie van het KLPD doet onderzoek naar de precieze oorzaak van de aanvaring.
Provincie:
Tag(s):