woensdag, 27. juli 2011 - 13:56 Update: 08-07-2014 0:57

Functie Jaap Stam bij Ajax allerminst zeker

(Elfvoetbal) Trainer Frank de Boer van Ajax bracht eind vorige maand het nieuws dat Jaap Stam vanaf dit voetbajaar minimaal één dag per week de verdedigers van de landskampioen komt trainen. In de praktijk blijkt dit gegeven echter hoogst onzeker.

Stam, die zijn voetbalcarrière in Amsterdam afsloot, is momenteel assistent-trainer bij FC Zwolle en het combineren van die twee functies is moeilijk.

"Ik heb geregeld contact met Wim Jonk en ik merk dat we dezelfde kijk op het spel hebben en dezelfde opvatting delen over het geven van meer individuele trainingen", vertelt Stam aan NUsport. "Maar het is nog niet rond."

"Ik wil best één dag per week, of misschien een middag, specifiek verdedigers trainen bij Ajax, maar in de praktijk kan dat lastig zijn qua planning. Ik zit nu bijvoorbeeld de hele week met FC Zwolle op trainingskamp in Garderen."

Henk van Ginkel, Stams zaakwaarnemer, is nog in gesprek met Ajax. Het kan echter nog weken duren voordat een beslissing valt. Stam: "Eerst maar eens wachten tot er bij zowel Ajax als Zwolle wat meer vastigheid is, wanneer de competitie is begonnen."
Categorie:
Tag(s):