zaterdag, 30. juli 2011 - 10:41

Gay Pride 2011 van start

Amsterdam

De Amsterdam Gay Pride 2011 is vandaag van start gegaan. Het homo- en lesbo-evenement duurt tot en met zondag 7 augustus. Het thema is 'All together now'.

Vanaf woensdag 3 augustus vinder er op verschillende locaties buitenevenementen plaats. De traditionele botenparade vindt plaats op zaterdag 6 augustus 2011.

Het evenement bestaat uit diverse culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten. Daarnaast worden er in het laatste weekend diverse straat- en pleinfeesten georganiseerd.

Botenparade
Het hoogtepunt van iedere Gay Pride is de botenparade op zaterdag 6 augustus van 14.00 tot 18.00 uur. Het doel van de botenparade is te laten zien hoe breed en divers de homogemeenschap is in Nederland. Naast boten waar feest op wordt gevierd, varen er ook veel boten mee met een boodschap.

Route botenparade
De boten verzamelen in het Westerdok en varen dan door de Prinsengracht - Amstel - Oude Schans en eindigen in het Oosterdok.
De verwachting is dat het ook dit jaar weer erg druk zal zijn. Wilt u een goede plek hebben om alle boten goed te kunnen zien, zorg dan dat u op tijd aanwezig bent.
Provincie:
Tag(s):