donderdag, 13. oktober 2011 - 10:59

Gedetineerde na 23 jaar 'verlof' alsnog terug naar cel

Echt-Susteren

Het Verkeershandhavingsteam van de politie Limburg-Noord heeft samen met de Belastingdienst dinsdag een controle uitgevoerd in de omgeving van de Zuiderpoort en de Tramweg in Echt. Alle passerende voertuigen werden aan een controle onderworpen.

Gedurende de controle werd door de Belastingdienst op 17 auto's beslag gelegd, voor een totaalbedrag van € 72.000,= waarvan er drie ook direct werden afgevoerd. Er werd voor een bedrag van bijna € 2.900,= contant geïnd aan achterstallige belastingen.

Het VHT hield een 49-jarige automobilist uit Neer staande. Navraag bij de meldkamer politie over de personalia van de bestuurder leerde dat deze man nog 815 dagen gevangenisstraf moest uitzitten omdat hij in 1988 niet bleek te zijn teruggekeerd van detentieverlof. De man werd door de parketpolitie overgebracht naar het bureau in Roermond, waar hij werd ingesloten.

Ook werd een man zonder vaste woon- of verblijfplaats staande gehouden die 19 x gesignaleerd stond voor openstaande boetes (twv € 2.400.-). Hij kon dit bedrag niet betalen en werd eveneens door de parketpolitie overgebracht naar het cellencomplex van de politie in Roermond.
Provincie:
Tag(s):