vrijdag, 30. september 2011 - 14:10

Geen confrontaties rond wedstrijd FC Twente – Wisla Kraków

Enschede

De wedstrijd FC Twente – Wisla Kraków in Enschede is rustig verlopen. 'Ongeveer 650 Kraków supporters hebben de wedstrijd in Enschede bezocht en er is geen confrontatie geweest tussen de supportersgroepen', meldt de politie vrijdag.

Vanaf donderdagmorgen is het politiepersoneel actief geweest, waaronder ME en de bereden politie. De politie was de gehele dag duidelijk zichtbaar aanwezig in- en rond het stadion en in de binnenstad van Enschede en Hengelo.

De fans van Wisla Kraków werden vroegtijdig opgevangen en door de politie naar de speciaal ingerichte fanzone geleid bij de Grolsch Veste, in afwachting van de voetbalwedstrijd. Deze maatregelen werden vooraf ingesteld om supporters van de beide clubs te scheiden.

Burgemeester Den Oudsten had na overleg met de politie en de officier van justitie besloten dat de binnenstad van Enschede en de omgeving van de Grolsch Veste donderdag 29 september als veiligheidsrisicogebied werd aangewezen. Dit houdt in dat de politie de bevoegdheid had om hier na bevel van de officier van Justitie preventief te fouilleren.

In totaal heeft Politie Twente 24 personen aangehouden en overgebracht naar het politie arrestantencentrum. Het gaat om 22 Kraków en 2 Twente supporters. Elf Kraków supporters zijn op de Burgemeester Edo Bergsmalaan in Enschede aangehouden omdat zij messen bij zich hadden.

Daarnaast zijn drie supporters van Kraków aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering, twee personen (1 Kraków en 1 Twente supporter) voor het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs en drie personen (2 Kraków en 1 Twente supporter) in verband met het gooien van stenen naar de ME. Vier supporters van Kraków zijn aangehouden op verdenking van het hebben van valse toegangskaarten.

FC Twente wist overigens Kraków met 4-1 te verslaan.
Provincie:
Tag(s):