maandag, 19. september 2011 - 10:34

Geen explosief in 'tikkende auto' Schagen

Schagen

In een woonwijk in Schagen zijn maandagochtend rondom de Houtduif enkele straten afgezet. Dat heeft een woordvoerster van politie maandag bekendgemaakt.

Update 14.30 uur:
Het afgezette deel van de Houtduif is rond 14.30 uur weer vrijgegeven. 'De EOD heeft niets gevonden en de betreffende auto wordt weggesleept', meldt de politie maandagmiddag. Momenteel worden de omwonenden, die zijn opgevangen in buurthuis Waldhoorn, ingelicht.

Update 12.30 uur:
Inmiddels is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) ter plaatse om de situatie te onderzoeken. Inmiddels is bekendgemaakt dat de politie 12 woningen heeft ontruimd. Overige omwonenden wordt nog steeds geadviseerd om binnen te blijven.

De eigenaar van de auto is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau om na te gaan of hij over relevante informatie beschikt.

Update 11.00 uur:
De situatie is nog niet veranderd. De politie is nog steeds bezig met het onderzoek.

Eerdere berichtgeving;
De politie kreeg maandagochtend rond 6.30 uur een melding van een voorbijganger die een 'tikkend geluid' in een auto had waargenomen. In het belang van de veiligheid van de omwonenden heeft de politie daarop enkele straten afgezet en bewoners geadviseerd binnen te blijven, het liefst achterin de woning. Zij heeft ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie EOD ingeschakeld, die de auto zal onderzoeken.
Provincie:
Tag(s):