woensdag, 17. augustus 2011 - 16:09

Geen operaties ziekenhuis Harderwijk door ontbreken noodstroom

Harderwijk

Ziekenhuis St Jansdal Harderwijk heeft uit voorzorg woensdag alle operaties geannuleerd die gepland stonden op deze dag. 'Wat betreft de elektriciteitsvoorziening is het door een storing woensdag niet mogelijk om over te schakelen op de noodstroomvoorziening', meldt het ziekenhuis woensdag.

'De veiligheid van de patiënt is hierin een belangrijke overweging geweest. De onderzoeken op de functie- en röntgenafdeling konden wel gewoon doorgaan. De verwachting is dat de eigen noodstroomvoorziening morgenochtend weer naar behoren werkt', aldus het ziekenhuis

Met de patiënten die woensdag niet konden worden geopereerd, maakt het ziekenhuis op korte termijn een nieuwe afspraak.

In het beleidsplan van St Jansdal is opgenomen dat in principe geen geplande OK’s worden geannuleerd. In de meeste gevallen is het afzeggen van een operatie dramatisch voor de betreffende patiënten. Zij hebben zich geheel voorbereid op de ingreep. Voor een ziekenhuisopname moeten mensen thuis en op hun werk vaak veel regelen. Daarnaast leven zij naar een opname toe en is er vaak spanning. Sommigen hebben ook nog pijn. Een annulering is dan ook zeer ingrijpend.

Bloemetje
De beslissing om een operatie af te zeggen wordt alleen in uiterste noodsituaties genomen. Gezien deze situatie, met een risico dat er tijdens een operatie geen stroom is, kon het niet anders. Alle betrokken patiënten zijn persoonlijk op de hoogte gesteld en krijgen allemaal een brief van de raad van bestuur met nadere uitleg. Alle patiënten ontvangen een bos bloemen om het leed enigszins te verzachten.
Provincie:
Tag(s):