dinsdag, 8. november 2011 - 14:05

Geen strafvervolging in zaak gepeste 14-jarige Ricky

Assen

Het Openbaar Ministerie (OM) Assen stelt geen strafvervolging in tegen drie minderjarige jongens van het Hondsrug College in Emmen die verdacht werden van mishandeling en bedreiging.

Ricky is het slachtoffer geweest van pesten en heeft onder dit pesten geleden. Het OM betreurt het dat Ricky zo'n vervelende schoolperiode heeft gehad en is gepest, maar heeft geen aanknopingspunten kunnen vinden om tot strafvervolging over te gaan.

Voorgeschiedenis
In maart 2010 deed Ricky aangifte van mishandeling en bedreiging. De jongen verklaarde dat hij aangifte deed omdat hij gepest werd op school en hij wilde dat dit stopte. De jongen is na de zomervakantie van 2010 naar een andere school gegaan waar hij zich thuis voelde, opbloeide en niet meer gepest werd. Op 3 oktober 2010 is de dan inmiddels 15-jarige Ricky overleden aan een hartstilstand. Een arts van de GGD Drenthe constateerde een natuurlijke doodsoorzaak, namelijk overlijden veroorzaakt door hartritmestoornissen.

Uitkomst onderzoek
Uit de aangifte komt het algemene beeld naar voren dat Ricky tijdens zijn schoolperiode, al vanaf de basisschool, vaak werd gepest. Hij werd onder andere uitgescholden door medeleerlingen en zijn persoonlijke spullen werden veelvuldig afgepakt. De aangifte heeft specifiek betrekking op een incident dat tijdens de techniekles van het Hondsrug College plaatsvond. Ricky zegt dat hij tijdens de techniekles getreiterd werd door een van de verdachten. Dit ontaardde in een incident waarbij over en weer een klap werd uitgedeeld en er werd flink gescholden.
Provincie:
Tag(s):