vrijdag, 14. oktober 2011 - 9:17

Geen treinverkeer tussen Tegelen en Roermond

Roermond

ProRail vernieuwt in de herfstvakantie bijna vijf kilometer spoor tussen Swalmen en Reuver. Tussen Venlo en Tegelen wordt er in het eerste weekend ook een ecopassage onder het spoor geplaatst. In verband met deze werkzaamheden is er geen treinverkeer mogelijk. Veolia-Transport zet bussen in.

Tussen Swalmen en Reuver worden de bestaande spoorstaven, ballast (spoorgrind) en dwarsliggers vernieuwd. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden en te zorgen dat de treinen er soepel en veilig overheen kunnen blijven rijden. De werkzaamheden starten op zaterdag 22 oktober om 01:30 uur en duren tot donderdag 27 oktober 05:00 uur.

Tussen Venlo en Tegelen plaatst ProRail in opdracht van Rijkswaterstaat een ecoduiker onder het spoor van 6 meter breed, 2 meter hoog en 18 meter lang. Dit project is onderdeel van de uitbreiding van de A74 door Rijkswaterstaat en de herinrichting van de Wilderbeek en de Venlose Molenbeek door het waterschap Peel en Maasvallei. Deze werkzaamheden duren tot maandag 24 oktober 07:00 uur.
Provincie:
Tag(s):