vrijdag, 13. mei 2011 - 17:45

Geen veldgraf in Westkapelle

Westkapelle

Er zijn geen menselijke resten van een militair of oorlogsslachtoffer van de Tweede Wereldoorlog gevonden in Westkapelle.

De Bergingsdienst en Identificatiedienst van de Koninklijke Landmacht (BIDKL) verrichtte 12 mei 2011 onderzoek naar de aanwezigheid van een veldgraf in een voormalige bomkrater onder het basalt van de dijk. Dit naar aanleiding van historisch vooronderzoek en getuigenverklaringen over de aanwezigheid van een veldgraf.

De vermoedelijke locatie van het veldgraf is bepaald op basis van het historisch vooronderzoek en de getuigenverklaringen. De BIDKL heeft deze plek met een marge van enkele meters onderzocht. Er is inderdaad een voormalige bomkrater gevonden. Na zorgvuldig onderzoek, waarbij de bomkrater tot de bodem is afgegraven, liet de BIDKL vanmiddag weten dat er geen menselijke resten zijn aangetroffen.

Nu de dijk in Westkapelle versterkt wordt, deed de gelegenheid zich voor om onderzoek te doen. Bovendien worden er extra stenen op de bestaande glooiing aangebracht, wat onderzoek in de toekomst zou bemoeilijken.
Provincie:
Tag(s):