vrijdag, 2. december 2011 - 17:07

Geen vervolging voor ongeval met pontje Nieuwer Ter Aa

Nieuwer Ter Aa

Het Openbaar Ministerie Utrecht is tot de conclusie gekomen dat er geen strafbaar verwijt te maken is aan het adres van de schipper en tweede stuurman die op 22 oktober 2010 met hun schip in aanvaring kwamen met het voetveer ‘AA' bij Nieuwer Ter Aa.

In de ochtend van 22 oktober werd het pontje geraakt door een Duits vrachtschip. Het pontje sloeg om en de schipper raakte te water. In de middag werd zijn lichaam gevonden. Omdat het herfstvakantie was, was hij de enige opvarende op dat moment. De schipper en zijn tweede stuurman werden aangehouden en verhoord. Daarnaast zijn verschillende getuigen gehoord. Bij het onderzoek, dat is uitgevoerd door de KLPD, is verder gekeken naar het wettelijk kader, de praktijk op het water en de omstandigheden zoals de vaarsnelheden, het weer en de staat van onderhoud van de schepen.

Naar het oordeel van de officier van justitie hebben de resultaten van dit onderzoek geen strafbaar feit aan het licht gebracht. Daarom is besloten de zaak te seponeren. De direct betrokkenen zijn inmiddels geïnformeerd.
Provincie:
Tag(s):