vrijdag, 18. november 2011 - 12:33

Geen wapen gevonden in voormalige woning F. Strijker

Enschede

De politie kreeg donderdag omstreeks 13.30 uur de melding dat een bewoonster van de Diekmanstraat in Enschede bezoek had gehad van een man die zei te weten dat in de trap van haar woning het wapen zou liggen, waarmee Folkert (Folly) Strijker zou zijn vermoord.

De man was vergezeld van een camerateam van RTV Oost en vertelde aan de bewoonster dat hij wist waar het moordwapen zou liggen waarmee op 10 september 2010 Folkert (Folly) Strijker was vermoord. De vrouw liet de mensen binnen in haar woning, omdat zij niet gediend was van een wapen in haar woning. Vervolgens trok de man vloerbedekking los van haar trap en vernielde een traptrede. De man beweerde dat het moordwapen zich in de trap zou bevinden. Dit werd niet door hen aangetroffen, waarop de man en het camerateam de woning verlieten.

Direct na dit bezoek heeft de vrouw de politie ingeschakeld, die direct ter plaatse kwam. De bewoonster van de woning aan de Diekmanstraat heeft aangifte gedaan van de vernielingen in haar woning, aangebracht door de man die bij haar in de woning was gekomen samen met de cameraploeg.

Het Team Grootschalige Opsporing heeft naar aanleiding van dit gebeuren, in overleg met de Officier van Justitie, een nader onderzoek uitgevoerd aan de trap in de woning aan de Diekmanstraat. Hieruit is op 15 november jl. komen vast te staan dat er geen wapen in of onder de trap ligt. De vernieler, een 51-jarige man uit Knokke (BE), zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.
Provincie:
Tag(s):