maandag, 14. februari 2011 - 19:13

Geert Wilders doet niet mee aan verkiezingsdebat vanwege cartoon

Hilversum

Geert Wilders van de PVV zal niet meedoen aan het verkiezingsdebat 'De slag om de Eerste Kamer', aanstaande woensdag. De aanleiding is het ontstaande conflict tussen de VARA en de PVV, die eiste dat de cartoon van de site Joop.nl gehaald word.

Op de cartoon is te zien het plan van de PVV om 'tuigdorpen' in het leven te roepen. Volgens Wilders duwt de VARA, die de prent niet heeft verwijderd, de PVV hiermee in een nazihoek.

De VARA laat in een bericht weten met de plaatsing juist ‘een debat op gang te willen brengen en hiermee de PVV niet in een nazihoek te willen drukken, zoals Wilders beweert: het betreft hier, zoals gezegd, een open debat. Overigens heeft de PVV zelf de vrijheid van meningsuiting ook altijd gebezigd in eerdere gevallen van discussies in binnen- en buitenland rond cartoons’.

De VARA betreurt het dat de PVV mogelijk wegloopt voor het live-debat aanstaande woensdag op Nederland 1 met alle landelijke politieke kopstukken vanwege deze cartoon. Wij willen dat debat - juist als organisatie die streeft naar een open discussie, met alle mogelijke, uiteenlopende standpunten - graag ook met de PVV erbij voeren.

'De slag om de Eerste Kamer', is aanstaande woensdag live bij de VARA op Nederland 1.
Provincie:
Tag(s):