vrijdag, 25. februari 2011 - 21:11

Geëvacueerde Nederlanders terug in Nederland

Den Haag

De Nederlanders die donderdag met de evacuatievlucht vertrokken zijn uit Tripoli, zijn vanavond rond 22.00 uur aankomen op Schiphol. Daar werden ze opgevangen door medewerkers van het Landelijk Operationeel Coördinatie Centrum. Dit maakt het ministerie van Buitenlandse Zaken vrijdag bekend.

Het Hercules transportvliegtuig staat stand-by op Sicilië en is beschikbaar om ingezet te worden voor evacuatietaken. Ook het marinefregat Hr. Ms. Tromp, dat in de internationale wateren voor de kust van Libië vaart, kan ingezet worden om te ondersteunen bij de evacuatie.

Verdere inventarisatie en communicatie met Nederlanders ter plekke heeft geleid tot een update van de cijfers over het aantal Nederlanders in Libië. Momenteel verblijven er nog ongeveer 50 Nederlanders, waarvan ongeveer 25 het land willen verlaten. De Nederlanders in Libië bevinden zich op locaties verspreid door het hele land en de communicatie met hen is vaak moeilijk en soms onmogelijk. Ambassade en ministerie blijven zoeken naar oplossingen om deze mensen te helpen het land te verlaten. Daarbij wordt samengewerkt met andere EU-lidstaten.
Provincie:
Tag(s):