zondag, 25. december 2011 - 21:44 Update: 08-07-2014 0:55

'Gehandicapte voetballer mishandeld door politie'

(Elfvoetbal) De gehandicapte oud-voetballer Edu Nandlal is mishandeld door de politie. Tenminste dat zijn de woorden van Nandlal.

Zaterdagavond hield de politie de gehandicapte voetballer aan met zijn bestelbusje. De agenten verdachten hem van inbraak en hebben Nandlal volgens zichzelf uit het busje gesleurd. Nandlal in De Nieuw Utrechter: "Ik ben mishandeld en vernederd."

Hij liep in 1989 een dwarslaesie op door het vliegtuigongeluk met het Surinaamse elftal. "Ik riep nog dat ik gehandicapt was en raadslid voor Leefbaar Utrecht was geweest. Maar ze sloegen en boeiden me en voerden me af naar het hoofdbureau van politie."

Nandlal moest op het hoofdbureau onderzocht worden, wat niet goed ging. "Hij vroeg of ik kon plassen, maar dat kan niet als je een dwarslaesie hebt. Daarop katheteriseerde hij mij op de verkeerde manier, waardoor nu bloed in mijn plas zit."

Zondagochtend rond de klok van vier uur mocht hij weer gaan. Verdere onderzoeken in het ziekenhuis zeiden dat er een bloeding zijn blaas in ontstaan.

De voormalige voetballer gaat aangifte doen. De politie Utrecht geeft to dat er 'het een en ander' is gebeurt tussen twee agenten en Nandlal. "We nodigen hem na de kerst uit voor een gesprek."
Categorie:
Tag(s):