donderdag, 31. maart 2011 - 20:43 Update: 08-07-2014 0:59

Gekrenkte Blind: 'Kan bijna niet geloven dat Johan me onbetrouwbaar noemt'

(Elfvoetbal)Danny Blind heeft voor het eerst zelf gereageerd op de felle kritiek die de laatste dagen op hem is geuit. De assistent-trainer van Ajax zegt de opmerkingen over zijn functioneren wel te kunnen hebben, maar voelt zich 'gekrenkt' dat ook zijn betrouwbaarheid ter discussie wordt gesteld.

Volgens Ajax-voorzitter Uri Coronel omschreef Johan Cruijff Danny Blind in gesprekken als: "Niet te vertrouwen, niet recht door zee, niet te vertrouwen en hij heeft geen enkele functie naar tevredenheid uitgevoerd. Hij heeft compleet gefaald."

Blind liet de harde woorden van Cruijff over zich heen komen, maar stoorde zich aan het feit dat hij onbetrouwbaar werd genoemd.

"Ik ben enorm teleurgesteld en gekrenkt, als het gaat om het woord betrouwbaarheid," liet Blind voor de camera van de NOS weten. "Als mensen je functioneren ter discussie stellen, je geen goede voetballer of tranier vinden, dan kan ik daar mee leven. Dat is inherent aan het vak. Maar als het zo persoonlijk wordt, dan kan ik bijna niet geloven dat Johan dat gezegd heeft. Omdat ik diep respect voor hem had. Hij heeft mijn voetbalcarrière gemaakt," aldus de assistent-trainer, doelend op zijn transfer van Sparta naar Ajax in 1986.
Categorie:
Tag(s):