dinsdag, 17. mei 2011 - 14:36

Geld terug voor Power Balance polsbandjes

Amersfoort

Consumenten die zich misleid voelen na het kopen van een Power Balance armbandje, krijgen onder bepaalde voorwaarden hun geld terug. Dat is het resultaat van onderhandelingen tussen de Consumentenbond (CB) en Surf Unlimited, de Nederlandse distributeur van de armbandjes.

Consumenten die een origineel Power Balance armbandje kochten in de periode 21 april tot en met 22 juli 2010 kunnen tot 1 juli 2011 met een via refund@power-balance.nl opgevraagd retourformulier hun originele Power Balance armband retourneren met de kassabon of een ander bewijs van aankoop.

Volgens de Consumentenbond heeft Surf Unlimited consumenten misleid door in bovengenoemde periode op haar website te stellen dat een Power Balance armbandje 'het evenwicht, de kracht en de lenigheid verbetert', terwijl daar op dat moment geen wetenschappelijk bewijs voor was. De Reclame Code Commissie oordeelde dat deze uitlatingen van Surf Unlimited misleidend en oneerlijk waren. De CB heeft Surf Unlimited in januari 2011 verzocht consumenten die zich hierdoor misleid voelden, te compenseren.
Provincie:
Tag(s):