woensdag, 6. april 2011 - 8:23

Geldautomaat bij bank gekraakt in Alblasserdam

Alblasserdam

Een geldautomaat bij een bank aan de Van Eesterensingel in Alblasserdam is gekraakt. In de nacht van dinsdag op woensdag rond 03.00 uur schrokken bewoners van appartementen boven de bank wakker van een harde knal.

Ze zagen dat een groepje verdachten, mogelijk vijf personen, beneden bezig waren bij de geldautomaat. De verdachten liepen heen en weer naar een auto en binnen een paar minuten reden ze met hoge snelheid weg.

De geldautomaat was kapot en verschillende onderdelen lagen buiten op het trottoir. Ook waren de verdachten binnen geweest in het hokje naast de automaat. Het ziet er naar uit dat ze geld uit de automaat hebben buitgemaakt. De politie is bezig met een onderzoek. Zo verrichtten medewerkers van de Forensische Opsporing onderzoek naar eventuele sporen.

De politie zoekt ondanks dat de kraak midden in de nacht gebeurde getuigen. Misschien dat er mensen zijn die voor of na de diefstal verdachten hebben gezien bijvoorbeeld toen zij met hoge snelheid door Alblasserdam reden. Daarnaast zijn er mogelijk getuigen die in de buurt van Alblasserdam op de snelweg een verdachte auto hebben zien rijden. Getuigen kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met het nummer van Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.
Provincie:
Tag(s):