woensdag, 21. december 2011 - 22:56

Gelderse vos gespot

Arnhem

De Gelderse vos wordt regelmatig gespot worden in Amsterdam, Rotterdam en Den-Haag. Ook de Arnhemmers moeten goed op hun tellen passen.

In al deze steden laat de Gelderse vos zijn sporen na. Hiermee lanceert de provincie Gelderland, samen met de vier Regionale Bureaus Toerisme (RBT's) de campagne 'Gelderland levert jou mooie streken.'om meer toeristen naar Gelderland te trekken. Een belangrijk onderdeel van de campagne is de website GelderseStreken.nl. Deze biedt een verrassend, veelzijdig en compleet aanbod van recreatie en toerismemogelijkheden in de Gelderse 'streken': Veluwe, Achterhoek, Rivierenland en Arnhem-Nijmegen.

De slogan 'Gelderland levert jou mooie streken' komt niet uit de lucht vallen, volgens gedeputeerde Jan Jacob van Dijk. "Gelderland is onder de Nederlanders de belangrijkste binnenlandse vakantiebestemming. En daar zijn we trotst op. Gelderland is dé wandel- en fietsprovincie. En bekend om natuur én haar gastvrijheid. Maar de vier Gelderse regio's hebben nog veel meer te bieden. Aantrekkelijke winkelsteden, attracties, culinaire en culturele hoogstandjes en een modern aanbod aan verblijfsrecreatie. De vrijetijdssector is voor de Gelderse economie én werkgelegenheid heel belangrijk. Daarom willen de komende jaren ervoor zorgen dat de Nederlandse én buitenlandse bezoekers Gelderland weten te vinden en te waarderen.'

Wie een dagje wil fietsen in Gelderland zonder dat eindeloos te zoeken naar een fietsverhuurbedrijf in de buurt, een goed uitgepijlde fietsroute en ter afsluiting een leuk, kindvriendelijke attractie kan terecht op de website www.GelderseStreken.nl. Hier wordt al het aanbod op gebied van recreatie, evenementen, attracties gebundeld en overzichtelijk aangeboden. Hierbij wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de ervaringen van andere bezoekers aan de Gelderse Streken. Of bezoekers kunnen zich laten verrassen door de adviezen van de vos, die als speurneus op zoek gaat en prikkelende en onverwachtse voorstellen doet. Kortom: Gelderland levert jou mooie streken.
Provincie:
Tag(s):