woensdag, 22. juni 2011 - 14:19 Update: 08-07-2014 0:58

Gemeente definitief akkoord met reddingsplan FC Den Bosch

Den Bosch

(Elfvoetbal)Een meerderheid van de Bossche gemeenteraad heeft afgelopen woensdagavond steun gegeven aan FC Den Bosch. Volgens het Brabants Dagblad stemden 22 leden voor en waren er zeventien tegen het reddingsplan van de eerstedivisionist.

De VVD, GroenLinks, SP, D66 en Bossche Groenen stemden tegen, maar met de hulp van enkele kleine oppositiepartijen kwam het college alsnog aan een meerderheid. FC Den Bosch moet echter wel aan verschillende voorwaarden voldoen als het wil dat de gemeente de lening van 1,65 miljoen euro kwijtscheld en meewerkt aan de aankoop van het jeugdcomplex.

Acuut probleem is dat de 1,4 miljoen euro die voor de aankoop van het jeugdcomplex beschikbaar moet worden gesteld, niet meteen beschikbaar komt. Het clubbestuur zoekt daar zo snel mogelijk een oplossing voor.

UPDATE: Het gemeentebestuur van Den Bosch heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat het definitief akkoord gaat met het reddingsplan van FC Den Bosch. De bijdrage van de gemeente bestaat uit het kwijtschelden van een schuld van 1,65 miljoen euro en de aankoop van het jeugdcomplex. Dat laatste moet voor 1,4 miljoen euro worden gerealiseerd.
Categorie:
Tag(s):