zaterdag, 25. juni 2011 - 19:39 Update: 08-07-2014 0:58

Gemeente Eindhoven sluit nieuwe locatie PSV-stadion uit

Eindhoven

(Elf Voetbal) PSV kan een verhuizing naar een andere locatie voor een eventueel nieuw te bouwen stadion voorlopig vergeten. Door de gesloten overeenkomst, waarin de gemeente Eindhoven de grond onder het Philips Stadion koopt voor ruim 48,4 miljoen euro, staat dat in de weg.

In de deal is opgenomen dat de gemeente de laatste stem heeft als het gaat om een verplaatsing van de thuishaven. "De komende tien tot vijftien jaar geven we daar zeker geen toestemming voor", zegt wethouder Staf Depla in een reactie op het artikel in het Algemeen Dagblad.

Het huidige Philips Stadion biedt aan ruim 35.000 toeschouwers plaats. Uitbreiding aan de Frederiklaan is geen serieuze optie, zei algemeen directeur Tiny Sanders vorig jaar december, toen Nederland en België de strijd om het WK van 2018 verloren.

Eindhoven had moeten streven naar 45.000 plaatsen, om daadwerkelijk WK-wedstrijden te mogen organiseren. "De verbouwing die we voor ogen hadden, kost tachtig miljoen euro", zei Sanders toen. "Dat waren dure stoeltjes geweest."

Verkassen naar de rand van de stad zou in dat scenario de voorkeur hebben gekregen, maar die weg is dus voorlopig onbegaanbaar. Tot grote ergernis van trainer Fred Rutten waarschijnlijk, die gisteren angaf een groter stadion te willen om mee te blijven doen in de concurrentiestrijd met Ajax en FC Twente.
Categorie:
Tag(s):