zaterdag, 27. augustus 2011 - 0:06

Gemeente geeft Veiligheidsverklaring af aan FC Twente

Enschede

De gemeente Enschede heeft een veiligheidsverklaring afgegeven aan FC Twente. 'Hierdoor kan de wedstrijd FC Twente - VVV op zondag 27 augustus worden bijgewoond door 25.700 supporters', meldt de gemeente vrijdag.

Inspecties van de tweede ring aan de oostzijde, de plaats van het ongeval, hebben uitgewezen dat een aantal plaatsen alsnog kunnen worden gebruikt. Er worden aanvullende maatregelen genomen om te voorkomen dat supporters het niet bruikbare deel van de tribune kunnen betreden.

In een eerder onderzoek is al vastgesteld dat het gebouw (de tribunes, verblijfsruimtes, daken, etc.) buiten de bouwplaats geheel voldoet aan de geldende veiligheidseisen.

Naar aanleiding van het dakongeval in het stadion zijn diverse veiligheidstoetsen uitgevoerd door brandweer, politie en gemeente. De veiligheidsverklaring heeft betrekking op de deugdelijkheid van de constructie, de brandveiligheid en de vluchtwegen.

De KNVB verlangt dat een voetbalclub beschikt over een veiligheidsverklaring van de gemeente. Door het dakongeval wordt telkens een vernieuwde veiligheidsverklaring afgegeven op basis van vorderingen van de werkzaamheden.

Laatste controle
Delen van de eerste en de tweede ring zijn nog niet geschikt voor betreding door publiek. Een laatste controle van vluchtwegen e.d. van de goedgekeurde delen van het stadion vindt vandaag plaats.

Geen supporters VVV
Het ontvangen van supporters van de bezoekende club is op 27 augustus niet toegestaan. Het ontbreekt aan de mogelijkheden om de supportersgroepen te scheiden waardoor de veiligheid niet is gewaarborgd.
Provincie:
Tag(s):