woensdag, 4. mei 2011 - 9:52

Gemeente looft beloning uit na bronsdiefstal verzetsmonument

Roermond

De gemeente Roermond looft een beloning van € 1000,- uit voor tips die leiden tot de aanhouding van de dader(s) van de bronsdiefstal bij het Limburgs verzetsmonument op het Zwartbroekplein. Daar werden vorige week 6 bronzen kransen en het cijfer 5 uit het opschrift (1940-1945) ontvreemd. Van de dader(s) ontbreekt op dit moment elk spoor.

“Vanwege de maatschappelijke impact die zo’n diefstal heeft hebben wij besloten tipgeld ter beschikking te stellen” aldus burgemeester Van Beers. “We hopen dat er mensen zijn die wellicht iets hebben gezien of weten wie het gedaan heeft en tegelijkertijd beseffen dat deze dwaze daad echt niet kan worden getolereerd”.

“We herdenken met dit monument onze helden, die tijdens de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog een bijdrage hebben geleverd aan de uiteindelijke vrije samenleving waarin wij nu leven. Deze mensen verdienen ons respect en daarom blijf je van zo’n monument af”.

Het was trouwens niet de enige bronsdiefstal in Roermond in korte tijd. In diezelfde week werden van een kunstwerk op de rotonde Roersingel bronzen meeuwen gestolen. Dankzij een oplettende burger is hierbij een dader aangehouden. Vorig jaar was het Nationaal Herdenkingspark doelwit van bronsdieven, waarbij voor tonnen schade werd aangericht.
Provincie:
Tag(s):