woensdag, 13. juli 2011 - 19:49

Gemeente Marum nu millennium gemeente.

Marum

Wethouder Jan Vos van gemeente Marum onthulde woensdag, langs de Van Akenweg in De Wilp, het eerste millennium bord van de gemeente. Marum is sinds 2011 millennium gemeente en wil een bijdrage leveren aan de millennium doelstellingen.

Aan het begin van deze eeuw hebben veel landen afgesproken maatregelen te treffen tegen armoede en honger, de ongelijkheid tussen man en vrouw, milieuvervuiling en hiv/aids. Verder hebben deze landen belooft te werken aan beter toegankelijk onderwijs, gezondsheidszorg en schoon water. De afspraken zijn verpakt in acht millennium doelstellingen die in 2015 gehaald moeten zijn. Alle hulp is nodig. Ook lokaal.

In Nederland geven al meer dan honderdvijftig gemeenten invulling aan doelstellingen die de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft afgeleid van de millennium doelstellingen. Marum is sinds 2011 millennium gemeente en gaat hierbij voor een praktische invulling.

Wethouder Jan Vos hierover: “Marum kiest niet voor grootschalige oplossingen, maar bij lokaal onderhoud zoals aan straatverlichting kiezen we voor duurzame aanpassingen.” Vos benadrukt dat de gemeente al langer milieu bewust werkt: “We stimuleren meerdere klimaat initiatieven binnen de gemeente, doen aan bewustwording bij burgers en kopen voor een gedeelte al duurzaam in.”
Provincie:
Tag(s):