zondag, 12. juni 2011 - 23:57

Gemeente wacht hoger beroep civiele procedure Britannia af

Vlissingen

De gemeente Vlissingen heeft 10 juni 2011, kennis genomen van de uitspraken van Rechtbank Middelburg in drie beroepszaken van AVV over vergunningen m.b.t. Britannia.

De hoofdzaak in het dossier Britannia voor de gemeente is de civiele zaak over het eigendom van de gronden van het voormalige hotel aan de boulevard. De gemeente wacht op de uitspraak in deze zaak. De gemeente is 100% aandeelhouder in de BV Britannia/Watertoren. Tegen een eerdere uitspraak in het voordeel van de BV dient nog een hoger beroep van AVV.

De drie beroepszaken waar vandaag uitspraak op is gedaan, zijn gegrond verklaard. De rechtbank is van mening dat de gemeente de bouw- en sloopvergunning nog niet had mogen intrekken. De gemeente overweegt in hoger beroep te gaan. Het pand is inmiddels gesloopt. De bouwvergunning kan niet worden gebruikt omdat AVV geen eigenaar is van de gronden.

Het besluit van de gemeente om een nieuwe bouwaanvraag niet in behandeling te nemen, is door de rechtbank teruggedraaid. De gemeente neemt de aanvraag in behandeling en zal deze zoals gebruikelijk toetsen aan het bestemmingsplan en eisen van welstand. De gemeente overweegt om tegelijkertijd in hoger beroep te gaan.

Een deel van het bouwplan zou op grond moeten komen die in eigendom is van de gemeente. De gemeente is niet van plan de grond te verkopen. Wanneer er een positieve uitspraak over de eigendomssituatie in de civiele procedure komt, is deze bouwaanvraag niet meer relevant. De BV Britannia/Watertoren is dan eigenaar en zal op zoek gaan naar een marktpartij om een bouwplan te gaan ontwikkelen.
Provincie:
Tag(s):