woensdag, 21. december 2011 - 9:58

Gemeente Weert legt vleeshandel dwangsom op

Weert

De gemeente Weert heeft een dwangsom opgelegd aan vleesgroothandel Swinnen aan de Beemdenstraat. Deze dwangsom bedraagt € 1.250,-. Het opleggen van de dwangsom is gebeurd nadat klachten waren binnengekomen dat het bedrijf zich niet hield aan de opgelegde regels voor laden en lossen.

Na eerdere klachten en constateringen heeft de gemeente Weert aan het bedrijf een aantal eisen opgelegd. Zo mag het bedrijf tussen 19.00 uur en 7.00 uur en op zondagen geen geluidproducerende laad- en losactiviteiten verrichten en geen motorvoertuigen parkeren in de Beemdenstraat, Middelstestraat en Achterstestraat met stationair draaiende motoren.
Omdat het bedrijf zich niet hield aan deze regels, heeft het college van B&W een last onder een dwangsom opgelegd voor iedere keer dat een van de opgelegde maatwerkvoorschriften wordt overtreden.

Onlangs kwam opnieuw een klacht over het bedrijf binnen. De klacht gaat over het laden en lossen van vrachtwagens. Door een toezichthouder van de gemeente is geconstateerd dat om ca. 19.45 uur laad- of losactiviteiten werden verricht. Hierdoor heeft het bedrijf de opgelegde voorschriften niet nageleefd.
Provincie:
Tag(s):