donderdag, 13. januari 2011 - 15:01

Gemeente wil verloskunde in Almelo houden

Almelo

Het college van B&W in Almelo is onaangenaam verrast door het voornemen van de Ziekenhuisgroep Twente de klinische verloskunde te concentreren in Hengelo.

‘Ook de gemeenteraad heeft afgelopen dinsdag zijn zorgen hierover geuit. Voor de inwoners van Almelo, maar ook van de omliggende gemeenten, is het van groot belang dat er in Almelo een goed en volwaardig aanbod is van klinische zorg’, meldt de gemeente Almelo donderdag.

Toename reistijd
Het voornemen om de klinische verloskunde te concentreren in Hengelo brengt de zorg voor moeder en kind in de regio Almelo in gevaar door toename van de reistijd als er vanuit de thuissituatie acute zorg voor aanstaande moeders en kinderen vereist is.

Daarbij is het voornemen om bij concentratie van de klinische verloskundige zorg voor de locatie Hengelo te kiezen, gezien de geografische spreiding van ziekenhuizen in Twente, in ogen van het college van B&W onlogisch.

Daarnaast is het college verbaasd over de stelling dat de locatie Hengelo meer centraal zou liggen in het verzorgingsgebied van ZGT. Dit is volgens het college feitelijk onjuist.

Het college van B&W heeft het bestuur van het ziekenhuis nadrukkelijk gevraagd de maatschappelijke verantwoordelijkheid voor de zorg voor moeder en kind in Almelo en omgeving in het besluitvormingsproces zwaar te laten wegen.
Provincie:
Tag(s):