zaterdag, 9. april 2011 - 9:19

Gemeente Zoetermeer spuit vogelnesten vol met isolatieschuim

Zoetermeer

De Partij voor de Dieren in Zuid-Holland is boos en geschokt over het volspuiten van vogel- en/of vleermuisnesten met isolatieschuim (pur) in bomen rond de Noord Aaplas in Zoetermeer. De gemeente doet dit omdat er in de toekomst twee restaurants komen in het gebied.

De partij vraagt de gemeente hier direct mee te stoppen en het weer ongedaan te maken, ook omdat het gebeurt precies tijdens de broedperiode.

Het Zoetermeerse gemeentebestuur heeft vergevorderde plannen om het aantal horecagelegenheden rond de Zoetermeerse Plas, beter bekend als het Noord Aagebied, uit te breiden met twee restaurants. Tegen deze plannen is veel verzet gerezen bij de Zoetermeerse bevolking. Ook een groot deel van de gemeenteraad van Zoetermeer zet vraagtekens bij de gang van zaken.

De fractie van de Partij voor de Dieren in de Provinciale Staten van Zuid-Holland vindt de gang van zaken schokkend en afkeurenswaardig. ‘Om dieren juist in de broedperiode de kans te ontnemen een nest te bouwen en voor nakomelingen te zorgen, is op z’n minst zeer dieronvriendelijk te noemen’, schrijft de partij in een brief aan het college van Burgemeester en Wethouders van Zoetermeer.

‘Het lijkt er naar ons idee sterk op dat de gemeente Zoetermeer de bouwplannen in het Noord Aagebied tegen de wil van een groot deel van de gemeenteraad én de Zoetermeerse bevolking wil doorzetten, of dat nu ten koste gaat van dieren, natuur en milieu of niet’, aldus fractievoorzitter Carla van Viegen.
In de brief vraagt de Partij voor de Dieren de gemeente om te stoppen met het volspuiten van nesten met pur en het kappen van bomen zo lang niet vaststaat of de geplande horecagelegenheden er wel komen.
Provincie:
Tag(s):