donderdag, 17. februari 2011 - 9:19 Update: 08-07-2014 1:00

Gemeenteraad stelt besluit nieuwe stadion Heracles weer uit

(Elf Voetbal) De geruchten gingen al voor aanvang van de bijeenkomst, maar de gemeenteraad van Almelo heeft het besluit over de komst van het nieuwe stadion voor Heracles Almelo opnieuw opgeschoven.

Niet op dinsdag 8 maart, maar pas in het tweede kwartaal van dit jaar zal een besluit worden genomen over een lening van 15 miljoen euro die de Stichting Heracles Almelo en Stichting Stadion Heracles Almelo hebben gevraagd aan de gemeente. Het college van Burgemeester en Wethouders wil pas met een voorstel naar de raad als er met de drie omliggende amateurclubs (Oranje Nassau, SV Almelo en La Première) een akkoord is over de herinrichting van het sportpark Ossenkoppelerhoek.

Het college denkt daarvoor meer tijd nodig te hebben. Dinsdagavond werd de gemeenteraad bijgepraat over de plannen. Na drie presentaties van een kwartier konden alle politieke partijen vragen stellen aan vertegenwoordigers van de voetbalclub. Elke partij maakte daarvan gebruik. Daarbij werd duidelijk dat partijen als VVD, CDA en Leefbaar Almelo fel voorstander zijn, ALA-AOV tegen zal stemmen, Groen Links dat waarschijnlijk ook zal doen, gevolgd door de SP en ChristenUnie. D66 en PvdA lijken weer voor te stemmen. Maar heel veel duidelijk lieten zij hun stem niet horen. Zoals ook partijen Vrij Almelo, TON, Lijst Kamphuis en Lijst Cete zich niet in de kaarten lieten kijken.

De volledige selectie, technische staf, bestuur en medewerkers waren bij de vergadering aanwezig. Voorzitter Jan Smit zei woensdagavond op een bijeenkomst van de businessclub dat hij een 'heel goed gevoel heeft overgehouden aan deze avond in het gemeentehuis." Hij prees de ruim 500 supporters over hun enorme steun en discipline tijdens de vergadering. Smit betreurde echter wel het uitstel van de besluitvorming, die aanvankelijk voor 8 maart op de rol stond.
Categorie:
Tag(s):