zondag, 22. mei 2011 - 21:44 Update: 08-07-2014 0:58

Gemiste penalty wordt Veendam fataal bij Helmond Sport

Helmond

(Elfvoetbal) Helmond Sport heeft zich geplaatst voor de laatste ronde van de play-offs voor promotie naar de Eredivisie. De ploeg van trainer Jurgen Streppel won met 1-0 van BV Veendam.

Beide ploegen maakten er afgelopen donderdag aan de Langeleegte een spektakelstuk van. Veendam nam een 3-0 voorsprong, maar Helmond Sport kwam terug tot 3-3, waardoor de Brabanders als favoriet aan de return begonnen.

De terugwedstrijd was echter vooral hard en niet heel spectaculair. Pas in de tweede helft kregen de toeschouwers wat vuurwerk te zien. Marnix Kolder kon Veendam na 54 minuten op voorsprong zetten vanaf de penaltystip, maar faalde.

Achteraf bleek het een dure misser, want Helmond Sport scoorde een kwartier voor tijd wel. Marc Höcher was de aangever van Mark Veldmate, die de bevrijdende 1-0 binnen kopte. Helmond Sport neemt het in de finale op tegen de winnaar van Excelsior - FC Den Bosch. Dat duel is om 16.30 uur begonnen.