zaterdag, 16. juli 2011 - 20:30

Geslaagde start Nijmeegse 4daagse met Afvalconcert

Nijmegen

Op zaterdag 16 juli 2011 om 13:00 werd het Afvalconcert in de ontvangsthal van Nijmegen CS gehouden.

Dit meezingconcert –vlak voor de start van de 4daagse – moest wandelaars en feestgangers motiveren om Nijmegen schoon achter te laten. Het Afvalconcert is een initiatief van de Dopper in samenwerking met de Nijmeegse studentenkoren Alphons Diepenbrock en Jokolo.

De zeven dagen feest rondom de Nijmeegse 4daagse leveren bijna 500 ton afval op. 90% van het volume daarvan is plastic. En dat is alleen het afval dat opgehaald wordt door DAR, het Nijmeegse afvalinzamel- en reinigingsbedrijf. De medewerkers werken tijdens de jaarlijkse feestweek dag en nacht om de stad schoon te houden. Toch belanden er ieder jaar ook plastic flesjes en dergelijke in de Waal en elders in het milieu.

Stem tegen zwerfafval

De Dopper riep iedereen op om mee te zingen tegen zwerfafval. Ook zal De Dopper het nummer verspreiden onder de Dj’s in Nijmegen. De tekst van het refrein is eenvoudig en moest mensen motiveren om de stad net zo mooi achter te laten als hoe zij hem gevonden hebben. Bijvoorbeeld door te drinken uit herbruikbare flesjes, in plaats van wegwerpflesjes.

De Dopper

De Dopper is een initiatief om kraanwater te promoten, plastic afval te voorkomen en om meer mensen toegang te geven tot veilig drinkwater. De Dopper is vooral bekend van ‘het ideale flesje voor kraanwater’ – een duurzaam, handig en mooi flesje dat eindeloos te gebruiken is. Een deel van de opbrengst gaat naar drinkwaterprojecten van Simavi.
Provincie:
Tag(s):