zondag, 9. januari 2011 - 15:32

Gestolen iPhone gevonden door speciale applicatie

Dankzij een speciale applicatie op zijn iPhone heeft een man zijn toestel snel weer terug gekregen. De gsm was in een café door twee mannen van een tafel gestolen. Zij hadden met een plattegrond in de hand zogenaamd de weg gevraagd.

Find my iPhone
Het zakkenrollersteam en collega’s van het VOV (Veiligheidsteam Openbaar Vervoer) waren donderdagavond 23 december rond half acht aan het werk in het centrum van Amsterdam. Op de Nieuwendijk hoorde een politieman dat van iemand zojuist zijn iPhone 4 was gestolen. Deze man vertelde dat zijn iPhone is uitgerust met de zogenoemde "find my iPhone” applicatie. Twee vrienden van de aangever hadden inmiddels ingelogd op een andere gsm en gaven de locaties door waar de iPhone zich bevond.

Bekende zakkenrollers
Via een omweg over de Wallen kwamen de politiemensen in de Nes uit. Zij troffen daar twee bekende zakkenrollers aan. Een van hen bleek gesignaleerd te staan. Bij een eerste onderzoek werd de iPhone niet aangetroffen. De gesignaleerde werd overgebracht naar het bureau van de Dienst Controle Infrastructuur en Vervoer aan de Eenhoorn. De peilingen van de tracker gingen ineens een stuk sneller in de richting van Oost. Terwijl de politiemensen nog verder zochten in de Nes zat de gesignaleerde inmiddels aan de Eenhoorn.

Verstopt in onderbroek
De volgende peilingen wezen uit dat de telefoon in Oost terecht was gekomen, op de James Wattstraat waar het bureau De Eenhoorn zit. De gesignaleerde man werd vervolgens grondig gefouilleerd. En wat bleek: hij had de iPhone in zijn onderbroek verstopt. De 23-jarige man werd aangehouden en de volgende dag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De verdachte is in bewaring gesteld en via snelrecht op 5 januari voor de rechter verschenen. De man is veroordeeld tot 6 weken gevangenisstraf.

Kortom, een bijzondere vangst dankzij nieuwe technologie een prima samenwerking tussen de aangever zijn vrienden, politiemensen van het zakkenrollersteam en het VOV.
Provincie:
Tag(s):